Kayak gözlüğü nedir? Kayak gözlüğü kullanmak neden önemlidir?

06-11-2020 17:20

Görme sorunlarını çözebilmek için taktığımız gözlüklerin haricinde bir de gözlerimizi korumak için kullanmamız gereken gözlükler bulunuyor. Özellikle sporla uğraşan kişilerin gözlük kullanması büyük önem taşıyor. Çünkü birçok spor dalında hızlı olmak gerekiyor ve saniyelerin bile önemi bulunuyor. Yüksek hızlarda ise gözümüzü tehlikelerden korumak gerekli hale geliyor. Kayak gözlüğü, kayak sporuyla uğraşanların gözlerini korumak amacıyla özel olarak tasarlanıyor.

Kayak gözlüğü kullanmanın birçok faydası bulunuyor. Bu sporla ilgilenirken gözlük kullanılmaması halinde gözde kuruluk, sızlama, batma ve yaşarma gibi rahatsızlıklar sıklıkla görülebiliyor. Gözler hassas bir yapıda olduğu için dış etkenlerin tamamından kolayca etkileniyor. Kayak gözlüğü kullanarak gözün korunmasını sağlayabilirsiniz.

 

Kayak gözlüğü çeşitleri nelerdir?

Kayak gözlüğü modelleri, gözlüğün camına ve çerçevesine göre farklılık gösteriyor. Çerçevenin ve camın kırılmaya karşı dayanıklı olması önem taşıyor. Ayrıca gözlüğün sabitlenmesini sağlayan bantın sağlam ve esnek bir yapıda olması da dikkat edilmesi gereken bir diğer özellik.

Kayak gözlüğünü satın alırken yüzünüze uygun olup olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor. Yüzünüze tam olarak oturmayan kayak gözlüğü hem rahatsızlık hissi yaratıyor hem de gözü dış etkenlerden koruma konusunda yetersiz kalıyor.

Kadınlar ve erkekler için özel olarak geliştirilmiş birçok farklı kayak gözlüğü çeşidi bulunuyor. Bu gözlükler özelliklerine göre bazı farklılıklar gösteriyor. Örneğin bazı kayak gözlükleri güneşe karşı %100 koruma vadediyor ve direkt olarak güneş ışığı geldiğinde gözleri koruyor.

Kayak gözlüğü fiyatları

Kayak gözlüğü fiyatları genel olarak normal gözlüklere göre biraz daha yüksek olmaktadır. Ancak özelliklerine göre değişken fiyatlara sahip olan bu gözlüklerin her bütçeye hitap eden farklı modelleri bulunmaktadır.

Gözlük içerisinde UVA, UVB veya UVC korumaları olan gözlüklerin fiyatları, bu özellikleri sunmayanlara göre biraz daha yüksek olabilmektedir. Daha düşük segmentteki gözlüklerde ise bu özellikler yer almasa fiyat açısından daha avantajlı konumda olmaktalar. Giriş segmentindeki gözlükler koruma konusunda bekleneni vermektedir. Ancak eğer daha profesyonel bir seviyede kar sporu yapmak istiyorsanız bütçenizi yükseltmeniz gerekecektir.

Eğer kayak yapmaya yeni başladıysanız veya profesyonel olarak bu alanla ilgilenmek niyetindeyseniz vakit kaybetmeden size uygun bir kayak gözlüğü satın almanızı tavsiye ederiz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.