Bisiklet Gözlüğü Neden Kullanılmalı?

03-11-2020 11:32

Bisiklet gözlüğü kullanımı şehirlerde trafiğin iyice yoğunlaşmasıyla ve bisiklet kullanımının artmasıyla birlikte yükselişe geçmiş durumda. Profesyonel anlamda bisiklet süren kişiler bisiklet gözlüğünü sıklıkla kullanırken bisiklet sürmeye yeni başlayanlar neden bisiklet gözlüğü kullanılması gerektiğini merak ediyor.

En hassas duyu organlarımızdan biri olan gözümüz devamlı olarak nesnelere odaklanıyor, hareket ediyor ve dışarıdan gelen etkilere çok hızlı bir şekilde tepki gösteriyor. Bisiklet sürerken, özellikle de yüksek hızlarda zarar görme ihtimali bulunan gözlerimizi korumak için gözlük kullanımı gerekiyor. Güneşli bir günde uzun süreli bisiklet kullanımı gözlere zarar verebiliyor ve ayrıca sert rüzgârlar da gözlerin kurumasına ve zarar görmesine neden olabiliyor.

Bisiklet gözlüğü satın alınırken nelere dikkat edilmelidir?

İyi bir bisiklet sahibi olmak ne kadar önemliyse iyi bir gözlük de bir o kadar önemlidir. Rahat ve kaliteli bir güneş gözlüğü katarakt gibi göz hastalıklarının oluşmasının önüne geçer. Ayrıca güneş ışınlarını yüzde 99 ila yüzde 100 arasında engelleyen gözlükler aynı zamanda yansımanın da önüne geçmektedir. Böylece bisikletçinin görüşü hiçbir zaman engellenmemiş olur ve emniyetli bir sürüş sağlanabilir.

Gözlük camı kadar gözlük çerçevesi de önem taşıyor. Çerçevenin sağlam olması, zorlu koşullara dayanması ve her şeyden önemlisi konforlu olması gerekiyor. Gözlüğün yüzü tam olarak kavraması ve rüzgârı hiçbir şekilde içeri geçirmemesi gerekiyor.

Bisiklet yolculuklarınızın ayrılmaz parçalarından biri olacak olan bisiklet gözlüğü modelleri için buraya göz atabilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.